Kristjani so bedaki




Kristjani so bedaki. Bi normalen človek, tak, pri zdravi pameti, kadarkoli izjavil, da...


... nekje...

... na nebu biva vsemogočna oseba, ki je ustvarila svet, potem pa na Zemljo prišla odrešit človeštvo pred nikomer drugim kot ravno pred tem odrešiteljem - torej pred samim seboj - s "čudovitim načrtom", prav v ta namen izdelanim že pred začetkom potrebe po kakšnem načrtu; z načrtom, katerega najpomembnejši del je z dvanajstletno deklico zaploditi sina, da bi se nato s pomočjo njegove nasilne smrti malo sprostil in pozabil, da zaradi enega z drevesa narabutanega sadeža že dobrih štiri tisoč let kuha zamero do neke ženske in moškega, obeh skoraj prav toliko časa že tudi mrtvih?

Človek pri zdravi pameti česa takega seveda ne bi nikoli izustil. Bedak je pa pač bedak.

Rimokatoliki so takisto bedaki, obenem pa zaradi nezmožnosti prepoznavanja realnosti sploh niso nekdo, ampak so samo nekaj. Tako nekaj, kot je nekaj kakšna žival. Enostavno rečeno, nimajo dostojanstva osebe. Lepega dne bo treba izvesti pogrom in vse rimokatolike kaznovati. Vse kristjane pravzaprav. Vsakega posebej živega mučiti milijone in milijarde let dolgo. Da se bodo v najhujših bolečinah zvijali v neskončnost brezkončnega časa. Brez odmora, brez počitka, brez odrešujoče smrti.
Zakaj? Čemu?
Dovolj je že to, da verjamejo v nadnaravno trojico, sestavljeno iz prej opisanega zmešanca, njegovega prav tako čez les usekanega sina in pa iz še enega, obema enakega kujona, Sveti Duh imenovanega.

---

Gornje besedilo so prosto po prešernu izluščene trditve svetopisemskih tekstov in trditve Katekizma rimskokatoliške cerkve. Le vloge stranskih igralcev so med seboj zamenjane.




Primerjava za marsikoga verjetno spornih izjav (poudarjena, ležeča pisava) in izvirnih krščanskih, za marsikoga verjetno nespornih izjav (nepoudarjena pisava):
Kristjani so bedaki.
Sveto pismo: "Bedak pravi v svojem srcu: »Ni Boga.«"

Rimokatoliki so takisto bedaki, obenem pa zaradi nezmožnosti prepoznavanja realnosti sploh niso nekdo, ampak so samo nekaj.
Kompendij KKC: "Človek je ustvarjen po božji podobi v smislu, da je zmožen v svobodi spoznavati in ljubiti svojega Stvarnika. Človek kot božja podoba ima dostojanstvo osebe: ni samo nekaj, marveč nekdo." (več o tem)

Lepega dne bo treba izvesti pogrom in vse rimokatolike kaznovati. Vse kristjane pravzaprav. Vsakega posebej živega mučiti milijone in milijarde let dolgo.
Sveto pismo: "Tako bo ob koncu sveta: prišli bodo angeli in ločili hudobne od pravičnih. Pahnili jih bodo v ognjeno peč. Tam bo jok in škripanje z zobmi.«"
Kompendij KKC: "213. Kako se sklada obstoj pekla z neskončno božjo dobroto?
Bog, ki je ustvaril človeka svobodnega in odgovornega, vsekakor spoštuje njegove odločitve in hoče, "da bi vsi stopili na pot spreobrnjenja" (2 Pt 3,9). Zato je človek sam, ki se v polni avtonomiji prostovoljno izključi iz občestva z Bogom, če do trenutka svoje smrti vztraja v smrtnem grehu ter zavrača božjo usmiljeno ljubezen."

Zakaj? Čemu?
Dovolj je že to, da verjamejo v nadnaravno trojico, sestavljeno iz prej opisanega zmešanca, njegovega prav tako čez les usekanega sina in pa iz še enega, obema enakega kujona, Sveti Duh imenovanega.

Kompendij KKC: "171. Kaj pomeni trditev: "Zunaj Cerkve ni zveličanja"?
Ta trditev pomeni, da celotno odrešenje in zveličanje prihaja od Kristusa-glave po Cerkvi, ki je njegovo telo. Zato se ne morejo zveličati tisti, ki vedo, da je Kristus ustanovil Cerkev kot potrebno za zveličanje, pa bi vendarle ne hoteli vstopiti vanjo ali v njej vztrajati."




 

© 200 ihteozaver | ihteozaver.blogspot.com